DESIGNED BY JOOMLA2YOU
  • Waalzoomruiter 50 jaar! (oktober 2018)

  • Ons allerlaatste Ponykamp (augustus 2019)

  • Downton Abbey vs Flodder!

  • De Waalzoomruiters op Koningsdag in Ochten

  • Toneel 2020: de laatste voorstelling in het oude dorpshuis van IJzendoorn.

  • Waalzoomruiter Fleur van Beek met Ivo tijden Ponykamp 2019

  • Waalzoomruiter Marisca Waasdorp op de Gelderse Kampioenschappen 2018 (Marcha Fotografie).

  • Ponykamp weekend 2020 op de Veluwe.

  • 1968-2018: Waalzoomruiter meer dan 50 jaar ruiterplezier.

 

           RUITERS IN DE HOOFDROL SEIZOEN 2021 - 2022

 

'O...Wat een leed! Dat schoonmoeder heet!!!

 

Geschreven door Huib Gerritsen.

 

Vrijdag 22 april en zaterdag 23 april 2022 

Gerrit van Riemsdijkhuis, J.R. Zeemanstraat 12a te IJzendoorn.

 

Onze Ruiters spelen dit jaar de hoofdrol in 'Dolly Diner Café'. Het is vrijdagavond en jonkvrouw Elena (Suzanne Krul) heeft met haar 'Mammie' 

(Mirjam van Soest) afgesproken in dit (ordinaire) café. Maar ze treft er haar (toekomstige) schoonloeder (Janneke Weiman - Angelino) en haar zoon, barman Harrie Hak (Tom van Beek) aan. Klere! Dat moppie is regelrecht uit een sprookje gestapt. Niet echt een wild type, denkt hij. Echter zijn gedachten veranderd snel, na een verkleedpartijtje tussen het bier en de flessen Barcardi. De eerste vonken tussen de adel en aso zijn zichtbaar. Wat een weekendtas vol studiemateriaal en een romantisch dweil(orkest) al niet kan doen.

 

Maanden gaan voorbij en een geheime romance ontstaat. Maar het is een dame van stand niet toegestaan een relatie aan te gaan met een heer uit het mindere milieu. Dus 'Mammie' en haar butler (Gerrit Huibers) weten van niks. En dat lijkt aardig goed te lukken. Totdat het geheim uit het bruine tassie valt. De ontluikende liefde krijgt ineens een grappige en hilarische wending. Vooral voor Harrie. Van aso tot adel, van barman tot pastoor. Klere! Wat nu?

 

Arme...arme Harrie Hak! Geen avondje frite met frikandellen, maar een middagje vis en vossenjacht. Geen Hollandse hits met Bacardi, maar Beethoven en een katholiek rokkostuum. Had hij nu maar het boekkie van Tante Dais (Rachel Vink - Struijk). Want blijkbaar had hij totaal geen weet, van het leed dat schoonmoeder heet.

 

Na 2 jaar en 3 lockdowns, zijn de Waalzoomruiters weer terug op de planken. Onze debutant dit seizoen is Eric Roor. Hij speelt de Vlaamse student. Ook Geertriene Beijer is weer terug bij het toneel. Dit seizoen neemt zij de rol van regisseur voor haar rekening.

 

Wij hopen u ook weer graag terug te zien voor een

avondje ouderwetse onderbroekenlol.

U bent van harte welkom in het nieuwe dorpshuis,

het Gerrit van Riemsdijkhuis te  

 

Klik en shop online

Koop uw online-aankopen via SponcorKliks. Door op het logo te klikken steunt u met uw aankoop de Waalzoomruiters uit Ochten.

Toneelvoorstelling 2022

Wij zijn weer terug op toneel.

Vrijdag 22 april en zaterdag 23 april, aanvang 19.30 uur

Gerrit van Riemsdijkhuis te IJzendoorn. Tot dan!