DESIGNED BY JOOMLA2YOU
  • Waalzoomruiter 50 jaar! (oktober 2018)

  • Ons allerlaatste Ponykamp (augustus 2019)

  • Downton Abbey vs Flodder!

  • De Waalzoomruiters op Koningsdag in Ochten

  • Toneel 2020: de laatste voorstelling in het oude dorpshuis van IJzendoorn.

  • Waalzoomruiter Fleur van Beek met Ivo tijden Ponykamp 2019

  • Waalzoomruiter Marisca Waasdorp op de Gelderse Kampioenschappen 2018 (Marcha Fotografie).

  • Ponykamp weekend 2020 op de Veluwe.

  • 1968-2018: Waalzoomruiter meer dan 50 jaar ruiterplezier.

 

           RUITERS IN DE HOOFDROL SEIZOEN 2019 - 2020

 

Bruidssuikers

 

Een misdadig grappig en komisch blijspel in 4 bedrijven

Geschreven door Peter Leenders en bewerkt door Huib Gerritsen.

 

Vrijdag 6 maart en zaterdag 7 maart 2020 

Dorpshuis “Ons Tehuis”, J.R. Zeemanstraat 12a te IJzendoorn.

 

Onze Ruiters speelde dit jaar de hoofdrol in het 4de deel van de Godfather. Hierin probeerde Sofia (Rachel Vink-Struijk) wanhopig van haar steenrijke doch dubieuze vader (Gerrit Huibers) geld los te krijgen om haar verlieslijdende snoepwinkeltje 'Soof & Co' van een faillissement te redden.

 

Maar "die Papa" blijft maar weigeren en de deurwaarder (Arco van Soest) staat al op de stoep. Dan komt Sofia op het geniale idee om haar kleurloze boekhouder (Tom van Beek) in te zetten. Het plan slaagt met succes als deze via de telefoon zich voordoet als "die mama van Cornelia". Het geluk van Sofia kan niet op en ze is alvast de champagne aan het inslaan. Maar haar boekhouder zit met zijn handen in het haar. Namelijk "die Papa" wil een date met "die mama". Nog dezelfde avond, want hij is als een blok gevallen voor haar stem.

 

Wat er volgde was een hectische avond met neef Luigi (Lukas Klerk) en zijn kettingzaag. Een avond vol jurken, pumps, pruiken en make-up. Er is geen weg meer terug, maar het resultaat is wat telt en "die Papa" komt met veel geld over de brug. Echter aan het einde van de avond, wanneer de nerveuze boekhouder de bruidsklokken hoort luiden, krijgt het liefdesverhaal ineens een hele andere wending en zet het de hele zaal op stelten.

 

Het was weer puur genieten met de Waalzoomruiters op de planken. Een komisch en eigentijds blijspel met de oude adel (Janneke Weiman-Angelino) en nieuwe mafia (Mirjam van Lavieren). Dit alles onder de regie van Henk Wiesenekker. Wij bedanken u voor uw lach en uw gezelligheid.

 

Dit was de laatste voorstelling in het oude dorpshuis. In het voorjaar/zomer 2020 wordt het geheel verbouwd en gerenoveerd naar de eisen en wensen van deze tijd. In maart 2021 hopen wij u weer te verwelkomen in de nieuwe zaal van het nieuwe dorpshuis van IJzendoorn.

Heel graag tot dan!

 

Klik en shop online

Koop uw online-aankopen via SponcorKliks. Door op het logo te klikken steunt u met uw aankoop de Waalzoomruiters uit Ochten.

Toneelvoorstelling 2022

Wij zijn weer terug op toneel.

Vrijdag 22 april en zaterdag 23 april, aanvang 19.30 uur

Gerrit van Riemsdijkhuis te IJzendoorn. Tot dan!