DESIGNED BY JOOMLA2YOU
  • Waalzoomruiter 50 jaar! (oktober 2018)

  • Ons allerlaatste Ponykamp (augustus 2019)

  • Downton Abbey vs Flodder!

  • De Waalzoomruiters op Koningsdag in Ochten

  • Toneel 2020: de laatste voorstelling in het oude dorpshuis van IJzendoorn.

  • Waalzoomruiter Fleur van Beek met Ivo tijden Ponykamp 2019

  • Waalzoomruiter Marisca Waasdorp op de Gelderse Kampioenschappen 2018 (Marcha Fotografie).

  • Ponykamp weekend 2020 op de Veluwe.

  • 1968-2018: Waalzoomruiter meer dan 50 jaar ruiterplezier.

           RUITERS IN DE HOOFDROL SEIZOEN 2015 – 2016

 

De Gouden Theepot

 

Een klucht in 3 bedrijven, geschreven door D.J. Eggengoor

Uitgevoerd op zaterdag 5 maart 2016 in de Vicary te Ochten

 

Dit seizoen spelen de Ruiters voor het laatst de hoofdrol in zalencentrum ‘De Vicary’. Ze nemen na vele jaren toneelspelen afscheid van dit zalencentrum in een plattenlandskomedie, dat zich afspeelt op de boerderij van Sicco (Jaap Jansen), een welgestelde bejaarde boer en zijn enige dochter en erfgename, Aaltje (Gerriëtte den Hartog).

 

Het dorp heeft plannen gemaakt en de boerderij van Sicco en Aaltje valt in het uitbreidingsplan van de gemeente. Een jonge en knappe projectontwikkelaar (Tom van Beek) moet de bejaarde boer en zijn dochter overhalen om de boerderij te verkopen. Maar waar deze jongeman niet op had gerekend, gebeurt. Hij wil niet alleen de boerderij...maar ook de boerendochter. Alleen er zijn meer kapers op de kust.

 

Want al in het 1ste bedrijf kwam buurvrouw Koba, (Rachel Vink-Struijk) met haar zoontje Tinus (Gerrit Huibers) ten tonele. Hoewel zoontje? Hij is inmiddels 35 jaar en woont nog steeds bij moe thuis. Want een vrouw zoeken...dat is veel te veel gedoe. Toch vindt moeder dat het tijd wordt voor een vrouw en heeft haar plan al helemaal klaar. Maar waar Koba niet op had gerekend, gebeurt. Zij wil niet alleen de boerendochter voor haar zoon, zij wil ook haar vader. Alleen Koba is niet de enige in het dorp die het heeft voorzien op Sicco.

 

Namelijk Geeze Goezegat (Natascha van Ingen-Jansen), heeft al een date met vader Sicco. Dat uitgerekend in het 3de bedrijf. Want in dit bedrijf heeft Koba namelijk ook een date met hem. En of dat nog niet genoeg was, komt ook nog de “gehaaide” zus van Sicco ten tonele. Jawel tante Grada (Bianca Molenaar-Jansen) komt op bezoek omdat ze oom Tjalling (Eric van Ammers) kwijt is. Maar waar Grada niet op had gerekend, gebeurd. Namelijk haar man is verliefd, maar niet (meer) op de vrouw waarmee hij is getrouwd.

 

Een dolle boel allemaal en wat heeft het publiek genoten. Een topavond met een bijzondere afsluiting. Namelijk dankzij de lotenverkoop (voor het eerst ook door onze toneelspelers) heeft de Waalzoomruiters € 914,00 kunnen doneren aan het Radboud Oncologie Fonds.

 

Lief publiek, bedankt voor jullie gift.

 

 

Toneelgroep 2015 - 2016

 

Arco, Tom, Marinus (regie), Jeanne (achter de schermen),

Bianca, Gerriëtte, Rachel, Teunie (achter de schermen), Natascha,

Suzanne, Eric, Olga (souffleuse), Gerrit en Jaap.

Klik en shop online

Koop uw online-aankopen via SponcorKliks. Door op het logo te klikken steunt u met uw aankoop de Waalzoomruiters uit Ochten.

Toneelvoorstelling 2022

Wij zijn weer terug op toneel.

Vrijdag 22 april en zaterdag 23 april, aanvang 19.30 uur

Gerrit van Riemsdijkhuis te IJzendoorn. Tot dan!