DESIGNED BY JOOMLA2YOU
  • Waalzoomruiter 50 jaar! (oktober 2018)

  • Ons allerlaatste Ponykamp (augustus 2019)

  • Start clubcompetitie 2018

  • De Waalzoomruiters op Koningsdag in Ochten

  • Toneel 2019 (…’t Is Moar Tijdelijk!).

  • Waalzoomruiter Fleur van Beek met Ivo tijden Ponykamp 2019

  • Waalzoomruiter Marisca Waasdorp op de Gelderse Kampioenschappen 2018 (Marcha Fotografie).

  • Cast & Crew toneelseizoen 2018-2019.

  • 1968-2018: Waalzoomruiter meer dan 50 jaar ruiterplezier.

                  ONZE RUITERS ZIJN IN SEIZOEN 2014 - 2015...

 

 Op Weg naar Carré!

 

Een komedie in 1 proloog en 3 bedrijven, geschreven door Huib Gerritsen

Uitgevoerd op zaterdag 21 maart 2015 in de Vicary te Ochten

 

Dit seizoen spelen onze Ruiters een hoofdrol in de wereld van de schijn en klatergoud. Een toneelstuk in een toneelstuk, of te wel een kijkje in onze eigen keuken. Het verhaal gaat over toneelvereniging “De Pruimen Spelen” die een kans krijgen om op te treden in Koninklijk Theater Carré. Het hoogst haalbare voor de amateurtoneelvereniging van Bertus Boma (Jaap Jansen). Een droom, een kans, die werkelijkheid wordt, wanneer het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een wedstrijd uitschrijft ter bevordering van het amateurtoneel.

 

Vanaf dat moment is er dus een lange weg te gaan. Want wie krijgt de hoofdrol? Wie wordt de held en wie de schurk van het verhaal? Wie gaat de regie doen? En welk toneelstuk gaan ze spelen? Zo wil de huishoudster (Bianca Molenaar Jansen) van de familie Boma, de ‘Titanic’ op de planken brengen, maar Joris Loedeman (Tom van Beek) vraagt zich af: ‘Hoe krijgen wij een schip van 269 meter op het toneel? Bertus en zijn secretaresse (Suzanne Krul) gaan voor ‘Romeo & Julia’ en zijn voormalige, gepensioneerde Nanny (Natascha van Ingen–Jansen) wil dan wel de hoofdrol in dit klassieke toneelstuk van Shakespeare. Maar Bertus vindt haar te oud. Veel te oud. Gelukkig kies Bertus voor het script van Huib Gerritsen (Gerrit Huibers). Een hilarisch toneelstuk met de toepasselijke titel: ‘Het is niet Pruimen?’

 

Gelukkig? Nou de keuze van Bertus valt te betwijfelen. Want voordat de rollen van dit toneelstuk, tijdens een ontbijtsessie bij de familie Boma thuis, zijn verdeeld, blijkt het verhaal van Huib Gerritsen ineens een hele andere wending te krijgen en is fictie niet meer te onderscheiden van de werkelijkheid. Dit alles heeft grote gevolgen voor het optreden van de toneelvereniging in Carré. Want wie speelt er dubbelspel?...of wie speelt er een dubbelrol? De toneelmeester? (Arco van Soest) Agent van Hout? (Eric van Ammers) Of toch Joris Loedeman, de belastinginspecteur? Eén ding is zeker. Niets is het wat het lijkt in de wereld van het theater en toneel.

 

 

Toneelgroep 2014 – 2015

 

Eric, Gerrit, Suzanne (debuteerde), Arco, Tom (debuteerde), Jaap,

Rachel, Gerrel, Gerriëtte, Jeanne, Gitte (make-up), Margriet (souffleuse)

Henk (regie), Bianca, Teunie (achter de schermen) en Natascha.

 

 

 

Klik en shop online

Koop uw online-aankopen via SponcorKliks. Door op het logo te klikken steunt u met uw aankoop de Waalzoomruiters uit Ochten.

Toneelvoorstelling 2020

 
Doldwaze en komische maffiapraktijken in het dorpshuis van IJzendoorn. Namelijk onze ruiters spelen de hoofdrol in een misdadig grappig en hilarisch blijspel, geschreven door Peter Leenders.
 
Kaarten zijn te koop bij het dorpshuis en bij Bakkerij Ad Bos, Molendam 5 te Ochten.
 
Wij verwelkomen u graag op vrijdag 6 maart en zaterdag 7 maart 2020 om 19:30 uur. De zaal gaat open om 19:00 uur en de bruidssuikers staan voor u klaar.
 
Wij wensen u alvast een prettige voorstelling.