DESIGNED BY JOOMLA2YOU
  • Waalzoomruiter 50 jaar! (oktober 2018)

  • Ons allerlaatste Ponykamp (augustus 2019)

  • Start clubcompetitie 2018

  • De Waalzoomruiters op Koningsdag in Ochten

  • Toneel 2019 (…’t Is Moar Tijdelijk!).

  • Waalzoomruiter Fleur van Beek met Ivo tijden Ponykamp 2019

  • Waalzoomruiter Marisca Waasdorp op de Gelderse Kampioenschappen 2018 (Marcha Fotografie).

  • Cast & Crew toneelseizoen 2018-2019.

  • 1968-2018: Waalzoomruiter meer dan 50 jaar ruiterplezier.

           RUITERS IN DE HOOFDROL SEIZOEN 2013 – 2014

 

Familie ‘Bruinsma’ in de bocht met…

LEVE DE KONING!

 

Een komedie in 3 bedrijven, geschreven door Carl Slotboom

Uitgevoerd op zaterdag 1 maart 2014 in de Vicary te Ochten

 

Dit seizoen spelen de ruiters samen met familie ‘Bruinsman’ de hoofdrol op de 1ste Koningsdag van Nederland. Een familie die geenszins van goeden huize komt, een familie die niet Oranjegezind is (op ome Jan na), ja een familie die alleen het koningshuis aangrijpt om op Koningsdag tijdens de vrijmarkt van hun ouwe troep af te komen. Want alles wat enigszins bruikbaar is, wordt door Sjef (Jaap Jansen) in zijn kraam uitgestald.

 

Het moet een gezellige dag worden maar dan komt Tante Mien (Bianca Molenaar-Jansen) en haar man (Arco van Soest) op bezoek. Tot overmaat van ramp arriveren ze ook nog een dag eerder. Truus (Natascha van Ingen-Jansen) vindt het allemaal heel gezellig, maar Sjef en Boris (Gerrit Huibers) zouden het liefst zien dat Tante Mien en Ome Jan per ommegaande op zouden krassen. Want kouwe kak, beleefd zijn en manieren tonen pas meer bij het Huis van Oranje, dan bij Boris en Sjef. En ja hoor…Tante Mien is nog geen uurtje binnen of ze begint al te zeiken.

 

En dan die boerenfamilie (Johan Molenaar, Jeanne van Ammers-Douwes en Gerriëtte den Hartog) die ook al een dag eerder naar de stad zijn gekomen. Laten ze nou net iets kopen op de vrijmarkt dat eigenlijk niet verkocht had mogen worden. Hoe gaat de asociale en ongemanierde Sjef dit oplossen? En dan die heer in dat driedelige kostuum, die aan het eind van de feestdag voorbij komt, was dat werkelijk...de Koning?

 

Dit leuke toneelstuk vol contrasten, verrassingen en hilarische momenten was de laatste regie van Marco van Leusden. Hij neemt na 7 seizoenen afscheid als regisseur van de Waalzoomruiters. Wij willen Marco bedanken voor zijn inzet de afgelopen jaren en wensen hem en zijn vrouw veel geluk en gezondheid toe.

 

 

Toneelgroep 2013 – 2014

 

Johan, Gitte (make-up), Margriet (souffleuse), Bianca, Natascha,

Arco, Jeanne, Gerrit, Marco (regie), Gerrel (debuteerde),

Teunie (achter de schermen), Nicole, Jaap, Gerriëtte en Rachel.

Klik en shop online

Koop uw online-aankopen via SponcorKliks. Door op het logo te klikken steunt u met uw aankoop de Waalzoomruiters uit Ochten.

Toneelvoorstelling 2020

 
Doldwaze en komische maffiapraktijken in het dorpshuis van IJzendoorn. Namelijk onze ruiters spelen de hoofdrol in een misdadig grappig en hilarisch blijspel, geschreven door Peter Leenders.
 
Kaarten zijn te koop bij het dorpshuis en bij Bakkerij Ad Bos, Molendam 5 te Ochten.
 
Wij verwelkomen u graag op vrijdag 6 maart en zaterdag 7 maart 2020 om 19:30 uur. De zaal gaat open om 19:00 uur en de bruidssuikers staan voor u klaar.
 
Wij wensen u alvast een prettige voorstelling.