DESIGNED BY JOOMLA2YOU
  • Waalzoomruiter 50 jaar! (oktober 2018)

  • Ons allerlaatste Ponykamp (augustus 2019)

  • Downton Abbey vs Flodder!

  • De Waalzoomruiters op Koningsdag in Ochten

  • Toneel 2020: de laatste voorstelling in het oude dorpshuis van IJzendoorn.

  • Waalzoomruiter Fleur van Beek met Ivo tijden Ponykamp 2019

  • Waalzoomruiter Marisca Waasdorp op de Gelderse Kampioenschappen 2018 (Marcha Fotografie).

  • Ponykamp weekend 2020 op de Veluwe.

  • 1968-2018: Waalzoomruiter meer dan 50 jaar ruiterplezier.

           RUITERS IN DE HOOFDROL SEIZOEN 2013 – 2014

 

Familie ‘Bruinsma’ in de bocht met…

LEVE DE KONING!

 

Een komedie in 3 bedrijven, geschreven door Carl Slotboom

Uitgevoerd op zaterdag 1 maart 2014 in de Vicary te Ochten

 

Dit seizoen spelen de ruiters samen met familie ‘Bruinsman’ de hoofdrol op de 1ste Koningsdag van Nederland. Een familie die geenszins van goeden huize komt, een familie die niet Oranjegezind is (op ome Jan na), ja een familie die alleen het koningshuis aangrijpt om op Koningsdag tijdens de vrijmarkt van hun ouwe troep af te komen. Want alles wat enigszins bruikbaar is, wordt door Sjef (Jaap Jansen) in zijn kraam uitgestald.

 

Het moet een gezellige dag worden maar dan komt Tante Mien (Bianca Molenaar-Jansen) en haar man (Arco van Soest) op bezoek. Tot overmaat van ramp arriveren ze ook nog een dag eerder. Truus (Natascha van Ingen-Jansen) vindt het allemaal heel gezellig, maar Sjef en Boris (Gerrit Huibers) zouden het liefst zien dat Tante Mien en Ome Jan per ommegaande op zouden krassen. Want kouwe kak, beleefd zijn en manieren tonen pas meer bij het Huis van Oranje, dan bij Boris en Sjef. En ja hoor…Tante Mien is nog geen uurtje binnen of ze begint al te zeiken.

 

En dan die boerenfamilie (Johan Molenaar, Jeanne van Ammers-Douwes en Gerriëtte den Hartog) die ook al een dag eerder naar de stad zijn gekomen. Laten ze nou net iets kopen op de vrijmarkt dat eigenlijk niet verkocht had mogen worden. Hoe gaat de asociale en ongemanierde Sjef dit oplossen? En dan die heer in dat driedelige kostuum, die aan het eind van de feestdag voorbij komt, was dat werkelijk...de Koning?

 

Dit leuke toneelstuk vol contrasten, verrassingen en hilarische momenten was de laatste regie van Marco van Leusden. Hij neemt na 7 seizoenen afscheid als regisseur van de Waalzoomruiters. Wij willen Marco bedanken voor zijn inzet de afgelopen jaren en wensen hem en zijn vrouw veel geluk en gezondheid toe.

 

 

Toneelgroep 2013 – 2014

 

Johan, Gitte (make-up), Margriet (souffleuse), Bianca, Natascha,

Arco, Jeanne, Gerrit, Marco (regie), Gerrel (debuteerde),

Teunie (achter de schermen), Nicole, Jaap, Gerriëtte en Rachel.

Klik en shop online

Koop uw online-aankopen via SponcorKliks. Door op het logo te klikken steunt u met uw aankoop de Waalzoomruiters uit Ochten.

Toneelvoorstelling 2022

Wij zijn weer terug op toneel.

Vrijdag 22 april en zaterdag 23 april, aanvang 19.30 uur

Gerrit van Riemsdijkhuis te IJzendoorn. Tot dan!