DESIGNED BY JOOMLA2YOU
  • Waalzoomruiter 50 jaar! (oktober 2018)

  • Ons allerlaatste Ponykamp (augustus 2019)

  • Start clubcompetitie 2018

  • De Waalzoomruiters op Koningsdag in Ochten

  • Toneel 2019 (…’t Is Moar Tijdelijk!).

  • Waalzoomruiter Fleur van Beek met Ivo tijden Ponykamp 2019

  • Waalzoomruiter Marisca Waasdorp op de Gelderse Kampioenschappen 2018 (Marcha Fotografie).

  • Cast & Crew toneelseizoen 2018-2019.

  • 1968-2018: Waalzoomruiter meer dan 50 jaar ruiterplezier.

 

             RUITERS IN DE HOOFDROL SEIZOEN 2012 - 2013

 

Gat in de Wand

 

Een blijspel in 3 bedrijven, geschreven door Max Neal en Anton Hamik

Uitgevoerd op zaterdag 2 maart 2013 in de Vicary te Ochten

 

Dit seizoen spelen de Ruiters de hoofdrol in het badplaatsje Haaswoudendam. In dit dorp loopt men, wat zeden en moraal betreft, 50 jaar achter. Het ouderwetse en conservatieve bestuur (Sander van den Heuvel, Eric van Ammers, Johan Molenaar, Natascha van Ingen-Jansen, Bianca Molenaar-Jansen en Jeanne van Ammers) van het plaatselijke strandbad, de "Watermanvereniging", is diep geschokt, wanneer beeldhouwer Felix Maarssen (Gerrit Huibers) een ontwerp instuurt voor een fontein bij de ingang van het bad. De fontein bestaat uit een beeldengroep: een knielende Neptunus aan de voeten van een naakte zeemeermin. Een naakt beeld is natuurlijk een duidelijke aantasting van de goede zeden en moraal en het ontwerp dreigt dus ook afgekeurd te worden.

 

Beeldhouwer Felix Maarssen is hierdoor natuurlijk behoorlijk aangeslagen en voelt zich miskend als kunstenaar. Wie zich ook miskend voelt, is Johan Hoogenberg (Henk Wiesenekker), een inwoner van Haaswoudendam. Hij heeft model gestaan voor de knielende Neptunus en ziet de eeuwige roem aan zijn neus voorbijgaan. Hij en Felix besluiten ten strijde te trekken tegen het stijfkoppige bestuur van de watervereniging. Gaan ze deze strijd winnen? En wat is het aandeel van de mysterieuze revuegirl “Loe” (Rachel Vink-Struijk) hierin? Eén ding zeker, niets is wat het lijkt.

 

 

Toneelgroep 2012 – 2013

 

Colette (make-up), Bianca, Johan, Eric, Jeanne, Jaap (toneelmeester),

Gerriëtte, Margriet (souffleuse), Rachel, Sander, Natascha,

Teunie (achter de schermen), Nicole, Gerrit, Henk en Arco. 

Klik en shop online

Koop uw online-aankopen via SponcorKliks. Door op het logo te klikken steunt u met uw aankoop de Waalzoomruiters uit Ochten.

Toneelvoorstelling 2020

 
Doldwaze en komische maffiapraktijken in het dorpshuis van IJzendoorn. Namelijk onze ruiters spelen de hoofdrol in een misdadig grappig en hilarisch blijspel, geschreven door Peter Leenders.
 
Kaarten zijn te koop bij het dorpshuis en bij Bakkerij Ad Bos, Molendam 5 te Ochten.
 
Wij verwelkomen u graag op vrijdag 6 maart en zaterdag 7 maart 2020 om 19:30 uur. De zaal gaat open om 19:00 uur en de bruidssuikers staan voor u klaar.
 
Wij wensen u alvast een prettige voorstelling.