DESIGNED BY JOOMLA2YOU
  • Waalzoomruiter 50 jaar! (oktober 2018)

  • Ons allerlaatste Ponykamp (augustus 2019)

  • Downton Abbey vs Flodder!

  • De Waalzoomruiters op Koningsdag in Ochten

  • Toneel 2020: de laatste voorstelling in het oude dorpshuis van IJzendoorn.

  • Waalzoomruiter Fleur van Beek met Ivo tijden Ponykamp 2019

  • Waalzoomruiter Marisca Waasdorp op de Gelderse Kampioenschappen 2018 (Marcha Fotografie).

  • Ponykamp weekend 2020 op de Veluwe.

  • 1968-2018: Waalzoomruiter meer dan 50 jaar ruiterplezier.

           RUITERS IN DE HOOFDROL SEIZOEN 2011 - 2012

 

Wanneer heeft u spreekuur, dokter Boudewijn?

 

Een klucht in 4 bedrijven, geschreven door Huib Gerritsen

Uitgevoerd op zaterdag 3 Maart 2012 in de Vicary te Ochten

 

Dit seizoen kregen onze Ruiters te maken met het spreekuur van dokter Boudewijn. Bijna 2 jaar is er aan dit toneelstuk geschreven, bijna 6 maanden hebben de ruiters gerepeteerd en uiteindelijk zaterdag 3 maart was het dan zover. Het 1ste spreekuur van de nieuwe dokter (Gerrit Huibers) begint vandaag. Maar zodra het doek open ging werd naarmate de avond vorderde wel duidelijk…welk spreekuur?

 

De gevolgen hiervan waren hilarisch. Het publiek werd getrakteerd op een ordinaire huishoudster (Bianca Molenaar-Jansen) en een hitsige frikadellenfabrikant (Jaap Jansen). De tulpen en wortels vlogen door de praktijk en een levensgevaarlijke paardenspuit, moet Harry de Hengst (Johan Molenaar) bevrijden van 1 week ontlasting. Arme inwoners van Ochten en arme patiënten van dokter Boudewijn, waat gaat het heen met jullie? 

 

Maar wat een geluk voor de inwoners van ons dorp. Want het spreekuur van dokter Boudewijn is in scene gezet door toneelschrijver Huib Gerritsen en met volle overgave ten tonele gebracht door onze ruiters. Zij hebben alles uit de kast gehaald om de wereldpremière van “Wanneer heeft u spreekuur, dokter Boudewijn?” tot een waar succes te maken. Het publiek, de sponsors en de plaatselijk ondernemers willen wij hartelijke bedanken. Zonder jullie wat het nooit zo’n succes geworden. Het was fantastisch.

 

Het toneelstuk is geschreven door Gerrit Huibers, maar werd uitgegeven onder de auteursnaam: Huib Gerritsen. (met dank aan Nicole Geurtsen die deze auteursnaam bedacht) Een aantal personage zijn gebaseerd op de Vlaamse televisieserie ‘FC de Kampioenen’. Het toneelstuk speelde zich af in Ochten. Bepaalde locaties, gebeurtenissen (verbouwing gemeentehuis en de steenuil op Triangel) en achternamen uit Ochten en omgeving heeft de auteur gebruikt in dit toneelstuk. 

 

 

Toneelgroep 2011 – 2012

 

Teunie (achter de schermen), Natascha, Margriet (souffleuse), Bianca,

Rachel, Arco (debuteerde), Nicole, Gerrit (tevens de schrijver), Jeanne,

Gerriëtte, Johan, Colette (make-up), Henk, Jaap en Eric.

Klik en shop online

Koop uw online-aankopen via SponcorKliks. Door op het logo te klikken steunt u met uw aankoop de Waalzoomruiters uit Ochten.

Toneelvoorstelling 2022

Wij zijn weer terug op toneel.

Vrijdag 22 april en zaterdag 23 april, aanvang 19.30 uur

Gerrit van Riemsdijkhuis te IJzendoorn. Tot dan!