DESIGNED BY JOOMLA2YOU
  • Waalzoomruiter 50 jaar! (oktober 2018)

  • Ons allerlaatste Ponykamp (augustus 2019)

  • Downton Abbey vs Flodder!

  • De Waalzoomruiters op Koningsdag in Ochten

  • Toneel 2020: de laatste voorstelling in het oude dorpshuis van IJzendoorn.

  • Waalzoomruiter Fleur van Beek met Ivo tijden Ponykamp 2019

  • Waalzoomruiter Marisca Waasdorp op de Gelderse Kampioenschappen 2018 (Marcha Fotografie).

  • Ponykamp weekend 2020 op de Veluwe.

  • 1968-2018: Waalzoomruiter meer dan 50 jaar ruiterplezier.

 

          RUITER IN DE HOOFDROL SEIZOEN 2010 - 2011

 

Lieve-Vrouwenbedstro

 

Plattelandskomedie in 3 bedrijven, geschreven door D.J. Eggengoor

Uitgevoerd op zaterdag 5 Maart 2011 in de Vicary te Ochten

 

Dit seizoen spelen onze Ruiters in het “Lieve-Vrouwebedstro” de hoofdrol. De locatie is het achteraf boerderijtje van de gierige Hillegien Rauw (Rachel Vink-Struijk) en haar broer Evert-Jan (Gerrit Huibers) die al 25 jaar verloofd is met zijn Margje (Nicole Geurtsen). Want zijn zuster wil van een huwelijk niets weten. Je bent stapelgek om op jouw leeftijd nog aan een huwelijk te beginnen, houdt ze haar broer steeds voor. Maar haar starre houding verandert als op een bitterkoude januariavond hun boerderijtje bezocht wordt door een zwerver (Jaap Jansen). Er is iets geheimzinnigs met die zwerver. Maar dat is voorlopig nog een geheim tussen Hillegien en haar broer.

 

Na enige tijd begint er iets op te bloeien tussen Hillegien en de zwerver, die luistert naar de naam Barend Wezel. Evert-jan merkt tot zijn verbazing dat Hillegien verliefd is geworden op Barend en veranderd is in een warmbloedige vrouw. Ook het geld speelt ineens geen rol. Ze laat zelf een dure modeontwerper (Eric van Ammers) op de boerderij komen. En of dat nog niet voldoende is, komt Mona Lester (Jeanne van Ammers-Douwes) een schoonheidsspecialist ook langs. Wanneer Barend haar ten huwelijk vraagt, blijkt het toch niet voor niks te zijn geweest. En dat niet alleen, ook komt de weg vrij voor Evert-jan om eindelijk in het huwelijksbootjes te stappen met zijn Margje.

 

Dan breekt de trouwdag van Hillegien aan. Gerrit Eigenheimer (Johan Molenaar) is de ceremoniemeester, de harmonie is uitgenodigd en Klaas 'Kop en Kond' (stem: Marco van Leusden) zal het aanstaande bruidspaar een aubade brengen. Wanneer het bruidspaar arriveert, krijgt het huwelijk ineens een hele andere wending.

 

 

Toneelgroep 2010 – 2011

 

Eric, Colette (make-up), Teunie (achter de schermen), Marco (regie), Gerriëtte,

Jeanne, Margriet (souffleuse), Henk, Nicole, Gerrit, Johan, Bianca, Jaap en Rachel.

 

 

 

 

Klik en shop online

Koop uw online-aankopen via SponcorKliks. Door op het logo te klikken steunt u met uw aankoop de Waalzoomruiters uit Ochten.

Toneelvoorstelling 2022

Wij zijn weer terug op toneel.

Vrijdag 22 april en zaterdag 23 april, aanvang 19.30 uur

Gerrit van Riemsdijkhuis te IJzendoorn. Tot dan!