DESIGNED BY JOOMLA2YOU
  • Waalzoomruiter 50 jaar! (oktober 2018)

  • Ons allerlaatste Ponykamp (augustus 2019)

  • Downton Abbey vs Flodder!

  • De Waalzoomruiters op Koningsdag in Ochten

  • Toneel 2020: de laatste voorstelling in het oude dorpshuis van IJzendoorn.

  • Waalzoomruiter Fleur van Beek met Ivo tijden Ponykamp 2019

  • Waalzoomruiter Marisca Waasdorp op de Gelderse Kampioenschappen 2018 (Marcha Fotografie).

  • Ponykamp weekend 2020 op de Veluwe.

  • 1968-2018: Waalzoomruiter meer dan 50 jaar ruiterplezier.

           RUITERS IN DE HOOFDROL SEIZOEN 2008 - 2009

 

Nonnen over de Vloer

 

Een klucht in 4 bedrijven, geschreven door Gerrit Voskes

Uitgevoerd op zaterdag 14 Maart 2009 in de Vicary te Ochten

 

In dit seizoen krijgen onze Ruiters een paar nonnen over de vloer en keren Dolf (Jaap Jansen) en Diewertje (Bianca Molenaar-Jansen) wederom terug. Want ook dit toneelstuk speelt zie af in het prachtige plattenlandshotel “Het Reekalfje” (seizoen 2007-2008) dat gelegen is aan de bosrand. De rust wordt direct verstoord in dit o zo lieflijk hotelletje, wanneer er twee “zusters” arriveren, Marietje (Rachel Vink-Struijk) en Ceciel Trip. (Nicole Geurtsen) De één is naarstig op zoek naar de liefde terwijl de ander al duidelijk een “vriend” heeft gevonden. Wat komen deze dames toch doen in het hotel? Zijn ze alleen op een “liefdes” missie of zit er meer achter? Ze verwachten beide, op geheel eigen wijze, dat meneer Bergsma (Marco van Leusden) wel duidelijkheid zal brengen.

 

De eigenaren van het eerst zo rustige hotel lopen de benen onder het lijf vandaag want alle kamers zijn per slot van rekening volgeboekt en voor de gasten moet natuurlijk goed gezorgd worden. Alleen zijn alle gasten wel wie ze zijn? We hebben een Bioloog Henry Hazeleger (Gerrit Huibers) die wel erg veel interesse heeft in “vogels”. Hij heeft er zelfs een “studie” van gemaakt. Ook komen de buren, Dries (Johan Molenaar) en Fien Grundel (Jeanne van Ammers-Douwes) een paar dagen logeren. De zoon van de Grundels (Henk Wiesenekker) wil nu eindelijk ook eens laten zien dat hij de “Stee” alleen kan runnen. Hij is per slot van rekening oud en wijs genoeg.

 

Dan is er ook nog de plaatselijke postbode, Betsy Blom. (Natascha van Ingen-Jansen) Zij ziet de bioloog wel erg graag. Alleen als ze nou eens minder hard met haar autootje zou crossen, dan zou Henry Hazeleger zijn “studie” beter kunnen uitvoeren, of is het allemaal maar een dekmantel voor duisteren praktijken. Gelukkig onze ruiters hebben niks te vrezen, want er zijn twee nonnen over de vloer.

 

 

Toneelgroep 2008 – 2009

 

Natascha, Gerrit, Nicole (debuteerde), Jeanne, Johan, Sabine (souffleuse), Marco (regie),

Colette (make-up), Rachel, Henk, Pieter, Jaap, Bianca en Teunie (achter de schermen)

 

 

 

 

Klik en shop online

Koop uw online-aankopen via SponcorKliks. Door op het logo te klikken steunt u met uw aankoop de Waalzoomruiters uit Ochten.

Toneelvoorstelling 2022

Wij zijn weer terug op toneel.

Vrijdag 22 april en zaterdag 23 april, aanvang 19.30 uur

Gerrit van Riemsdijkhuis te IJzendoorn. Tot dan!