DESIGNED BY JOOMLA2YOU
  • Waalzoomruiter 50 jaar! (oktober 2018)

  • Ons allerlaatste Ponykamp (augustus 2019)

  • Start clubcompetitie 2018

  • De Waalzoomruiters op Koningsdag in Ochten

  • Toneel 2019 (…’t Is Moar Tijdelijk!).

  • Waalzoomruiter Fleur van Beek met Ivo tijden Ponykamp 2019

  • Waalzoomruiter Marisca Waasdorp op de Gelderse Kampioenschappen 2018 (Marcha Fotografie).

  • Cast & Crew toneelseizoen 2018-2019.

  • 1968-2018: Waalzoomruiter meer dan 50 jaar ruiterplezier.

          RUITERS IN DE HOOFDROL SEIZOEN 2006 – 2007

 

De Beer in Eldik is los

 

Een blijspel in 3 bedrijven

Geschreven door Wolfgang Bräutigam en vertaald door Huib Drukker

Uitgevoerd op zaterdag 10 maart 2007 in de Vicary te Ochten

 

Dit seizoen spelen de Ruiters de hoofdrol in "De Beer in Eldik is los". Voor het laatst onder leiding van regisseur Marinus van den Berg. Na 15 jaar stopt hij ermee. Zijn laatste regie staat vol spanning en intriges.

 

In Eldik (nabij Ochten gelegen) lopen een aantal mensen rond, die het niet erg zouden vinden, als er eens iets uitzonderlijks zou gebeuren. Het toeval wil dat er in een paar oude laarzen een oude krant verborgen zit. In deze oude krant staat een artikel over een bruine beer die door Eldik dwaalde, deze beer zaaide onrust en paniek.

 

Het krantenartikel komt in de handen van een paar dorpsgenoten. Vervolgens wordt het rustige plaatsje Eldik opgeschrikt wanneer enkele inwoners een aanvaring krijgen met een bruine beer. Iedereen is in rep en roer en vraagt zich af waar die beer vandaan komt. De plaatselijke krant ruikt een spectaculair artikel en de burgemeester (Eric van Ammers) denkt aan een spannende verkiezingstijd rond de berenjacht.

 

Het gaat van kwaad tot erger, want zelfs het leger wordt ingeschakeld en de sergeant-majoor (Natascha Jansen) komt zelfs in eigen persoon een kijkje nemen. De speurtocht wordt op de voet gevolgd door een bioloog (Gerrit Huibers) die ervoor moet zorgen dat er niemand ondoordacht te werk gaat. Zal de beer gevangen worden? Geen idee. Wel is zeker; de klopjacht op de beer zorg voor veel onrust, spanning en intriges in het anders o zo rustige Eldik.

 

 

Toneelgroep 2006 – 2007

 

Sabine (souffleuse), Jaap, Rachel, Natascha, Teunie (achter de schermen),

Janneke, Jeanne, Johan, Gerrit (debuteerde), Heleen, Pieter en Eric.

Klik en shop online

Koop uw online-aankopen via SponcorKliks. Door op het logo te klikken steunt u met uw aankoop de Waalzoomruiters uit Ochten.

Toneelvoorstelling 2020

 
Doldwaze en komische maffiapraktijken in het dorpshuis van IJzendoorn. Namelijk onze ruiters spelen de hoofdrol in een misdadig grappig en hilarisch blijspel, geschreven door Peter Leenders.
 
Kaarten zijn te koop bij het dorpshuis en bij Bakkerij Ad Bos, Molendam 5 te Ochten.
 
Wij verwelkomen u graag op vrijdag 6 maart en zaterdag 7 maart 2020 om 19:30 uur. De zaal gaat open om 19:00 uur en de bruidssuikers staan voor u klaar.
 
Wij wensen u alvast een prettige voorstelling.