DESIGNED BY JOOMLA2YOU
  • Waalzoomruiter 50 jaar! (oktober 2018)

  • Ons allerlaatste Ponykamp (augustus 2019)

  • Downton Abbey vs Flodder!

  • De Waalzoomruiters op Koningsdag in Ochten

  • Toneel 2020: de laatste voorstelling in het oude dorpshuis van IJzendoorn.

  • Waalzoomruiter Fleur van Beek met Ivo tijden Ponykamp 2019

  • Waalzoomruiter Marisca Waasdorp op de Gelderse Kampioenschappen 2018 (Marcha Fotografie).

  • Ponykamp weekend 2020 op de Veluwe.

  • 1968-2018: Waalzoomruiter meer dan 50 jaar ruiterplezier.

Historie

LR & PC De Waalzoomruiters is opgericht in 1968. In die tijd had vrijwel elk dorp zijn eigen vereniging, aanvankelijk was onze club een vereniging die samenwerkte met de Batavieren uit Kesteren. Na enige tijd bleek dit toch niet zo praktisch en splitste de vereniging zich op. Daaruit ontstonden de Jonge Batavieren en de Waalzoomruiters.

 

De rijlessen begonnen op camping ‘Het Zand’, daarna werd er gereden bij de familie van Soest aan de Bonegraafseweg, bij de familie Derksen aan de Heuningstraat en t/m april 2021 bij de familie van Riemsdijk/Wiesenekker. Nu ligt onze buitenbak bij de familie Vink aan de Waalbandijk te Ochten. Het is hier alleen mogelijk om met je eigen pony/paard clublessen te volgen. 

 

Het ledental is al jaren stabiel, niet groot met zo'n 15 tot 20 leden. Ondanks dit kleine aantal zijn alle leden erg betrokken bij onze vereniging. Er zijn leden die alleen voor de clublessen c.q. activiteiten komen, maar er zijn ook leden die alleen gebruik maken van de KNHS. De zogenaamde startkaartleden. Helaas is het niet meer mogelijk om buiten de cluslessen gebruikt te maken van de buitenbak. Ook het stallen van je eigen pony/paard is niet meer mogelijk binnen onze vereniging. 

 

Al jaren heeft de vereniging een actieve toneelgroep. Wat ooit begonnen is in de jaren 80 als een feestavond in zalencentrum 'De Vicary' te Ochen, is nu uitgegroeid tot een avondvullend toneelspel in het dorpshuis van IJzendoorn. In 2012 en 2015 is er zelfs een eigen geschreven toneelstuk op de planken gebracht. Sinds 2018 spelen onze ruiters op twee avonden (vrijdag en zaterdag) de hoofdrol in een blijspel, klucht of komedie.

 

Door de terugloop van onze leden is het clubkampioenschap (2018) en het jaarlijks ponykamp (2019) opgeheven. Wel organiseren wij voor onze leden en vrienden de zomerbarbecue, waaraan graag wordt deelgenomen.

 

In november 2008 heeft de vereniging haar 40-jarig jubileum gevierd. Een goed moment om mee te gaan met de tijd. Er kwam een (nieuwe) website en het papieren ruiterpraatje is vervangen door een digitale versie onder de naam ‘De DiGiRuiter’. Het 40-jarige jubileum hebben wij gevierd met een expositie in het dorpshuis te IJzendoorn. De expositie is door veel oud-leden en vrienden van de Waalzoomruiters bezocht. In 2018 heeft de vereniging haar 50-jarige jubileum gevierd met een uitje naar de Gelderse Kampioenschappen Eventing.

 

Klik en shop online

Koop uw online-aankopen via SponcorKliks. Door op het logo te klikken steunt u met uw aankoop de Waalzoomruiters uit Ochten.

Toneelvoorstelling 2022

Wij zijn weer terug op toneel.

Vrijdag 22 april en zaterdag 23 april, aanvang 19.30 uur

Gerrit van Riemsdijkhuis te IJzendoorn. Tot dan!