DESIGNED BY JOOMLA2YOU
  • Waalzoomruiter 50 jaar! (oktober 2018)

  • Ons allerlaatste Ponykamp (augustus 2019)

  • Start clubcompetitie 2018

  • De Waalzoomruiters op Koningsdag in Ochten

  • Toneel 2019 (…’t Is Moar Tijdelijk!).

  • Waalzoomruiter Fleur van Beek met Ivo tijden Ponykamp 2019

  • Waalzoomruiter Marisca Waasdorp op de Gelderse Kampioenschappen 2018 (Marcha Fotografie).

  • Cast & Crew toneelseizoen 2018-2019.

  • 1968-2018: Waalzoomruiter meer dan 50 jaar ruiterplezier.

Historie

LR & PC De Waalzoomruiters is opgericht in 1968. In die tijd had vrijwel elk dorp zijn eigen vereniging, aanvankelijk was onze club een vereniging die samenwerkte met de Batavieren uit Kesteren. Na enige tijd bleek dit toch niet zo praktisch en splitste de vereniging zich op. Daaruit ontstonden de Jonge Batavieren en de Waalzoomruiters.

 

De rijlessen begonnen op camping ‘Het Zand’, daarna werd er gereden bij de familie van Soest aan de Bonegraafseweg en de familie Derksen aan de Heuningstraat. Nu ligt onze buitenbak al weer zo'n 20 jaar achter het huis van de familie Wiesenekker (voorheen Fam. van Riemsdijk). Het clubgebouw biedt uitzicht op de buitenbak.

 

Het ledental is al jaren stabiel, niet groot maar toch zo'n 60 tot 65 leden. Er zijn diverse groepen binnen de vereniging. Er zijn ruiters die alleen voor de lessen komen, maar er zijn ook leden die alleen gebruik maken van de manege en de bijbehorende materialen. Daarnaast is er ook nog een groep die (alleen) lid is om van de KNHS gebruik te maken. De zogenaamde startkaartleden. Al deze variaties zijn mogelijk in het lidmaatschap van de Waalzoomruiters.

 

Daarnaast heeft de vereniging al jaren een actieve toneelgroep met een jaarlijkse toneelavond en er wordt elk jaar "gestreden" om het clubkampioenschap en de bijbehorende beker. Tevens wordt er jaarlijks een ponykamp en barbecue georganiseerd, waaraan graag wordt deelgenomen.

 

In november 2008 heeft de vereniging haar 40-jarig jubileum gevierd. Een goed moment om mee te gaan met de tijd. Er kwam een (nieuwe) website en het papieren ruiterpraatje is vervangen door een digitale versie onder de naam ‘De DiGiRuiter’. Het 40-jarige jubileum hebben wij gevierd met een expositie in het dorpshuis te IJzendoorn. De expositie is door veel oud-leden en vrienden van de Waalzoomruiters bezocht. In 2018 heeft de vereniging haar 50-jarige jubileum gevierd.

 

Klik en shop online

Koop uw online-aankopen via SponcorKliks. Door op het logo te klikken steunt u met uw aankoop de Waalzoomruiters uit Ochten.

Toneelvoorstelling 2020

 
Doldwaze en komische maffiapraktijken in het dorpshuis van IJzendoorn. Namelijk onze ruiters spelen de hoofdrol in een misdadig grappig en hilarisch blijspel, geschreven door Peter Leenders.
 
Kaarten zijn te koop bij het dorpshuis en bij Bakkerij Ad Bos, Molendam 5 te Ochten.
 
Wij verwelkomen u graag op vrijdag 6 maart en zaterdag 7 maart 2020 om 19:30 uur. De zaal gaat open om 19:00 uur en de bruidssuikers staan voor u klaar.
 
Wij wensen u alvast een prettige voorstelling.