DESIGNED BY JOOMLA2YOU
  • Waalzoomruiter 50 jaar! (oktober 2018)

  • Ons allerlaatste Ponykamp (augustus 2019)

  • Start clubcompetitie 2018

  • De Waalzoomruiters op Koningsdag in Ochten

  • Toneel 2019 (…’t Is Moar Tijdelijk!).

  • Waalzoomruiter Fleur van Beek met Ivo tijden Ponykamp 2019

  • Waalzoomruiter Marisca Waasdorp op de Gelderse Kampioenschappen 2018 (Marcha Fotografie).

  • Cast & Crew toneelseizoen 2018-2019.

  • 1968-2018: Waalzoomruiter meer dan 50 jaar ruiterplezier.

Als Ruitervereniging en Ponyclub van Ochten bieden wij de mogelijkheid om met je eigen pony en/of paard de ruitersport te beoefenen. Op onze club wordt 2 avonden per week in groepsverband (kinderen en volwassenen) rijles gegeven. In september 2018 hebben wij ons 50-jarig jubileum gevierd tijdens de Gelderse Kampioenschappen Eventing met oud-waalzoomruiter Amber van Lavieren als kampioen in de M-klasse.

 

We hebben onze eigen Clubcompetitie (Richelle Elzinga, clubkampioen 2018), waarvan de uitreiking plaatsvind na afloop van onze toneelvoorstelling. Daarnaast hebben wij jaarlijks een BBQ voor onze leden- en oud-leden. Helaas heeft in de zomer van 2019 ons laatste Ponykamp in de Loonse & Drunense Duinen plaatsgevonden. Meer dan 40 jaar zijn wij op kamp geweest. Met heel veel plezier kijken wij allemaal terug op deze mooie jaren en in het bijzonder willen wij Sandra bedanken voor haar inzet en enthousiasme.

 

In de winterperiode (oktober t/m april) organiseer de Waalzoomruiters 3 tot 4 indoor dressuurwedstrijden. Deze worden gereden op Hippisch Centrum De Lingebrug te Zoelen. Zie de agenda wanneer deze wedstrijden voor het komende seizoen (2019-2020) plaatsvinden. Opgeven kan (voor sluitingsdatum) via ‘Mijn KNHS’.

 

Elk seizoen brengen onze ruiters een komisch en hilarisch toneelstuk op de planken tijdens onze feestavond. Na vele succesvolle toneeluitvoeringen in zalencentrum de Vicary te Ochten, zijn wij in seizoen 2016-2017 verhuisd naar Dorpshuis Ons Tehuis te IJzendoorn. De uitvoering vindt elk jaar plaats in het 1ste weekend (vrijdag en zaterdag) van maart.

 

De Waalzoomruiters zijn ook op social media te vinden. Wij zijn op Facebook actief en hebben een eigen YouTube-kanaal waar filmpjes van onze activiteiten (ponykamp, toneelvoorstellingen) zijn terug vinden. Via ‘De Waalzoomruiter’ in de menubalk kunt u onze Facebook-pagina en ons YouTube-kanaal bezoeken.

 

Veel kijk- en leesplezier op onze website en alvast bedankt voor uw bezoek.

 

De Clubkampioen van 2018 is Richelle Elzinga (links) en haar zusje Danique is 2de geworden.

 

Klik en shop online

Koop uw online-aankopen via SponcorKliks. Door op het logo te klikken steunt u met uw aankoop de Waalzoomruiters uit Ochten.

Toneelvoorstelling 2020

 
Doldwaze en komische maffiapraktijken in het dorpshuis van IJzendoorn. Namelijk onze ruiters spelen de hoofdrol in een misdadig grappig en hilarisch blijspel, geschreven door Peter Leenders.
 
Kaarten zijn te koop bij het dorpshuis en bij Bakkerij Ad Bos, Molendam 5 te Ochten.
 
Wij verwelkomen u graag op vrijdag 6 maart en zaterdag 7 maart 2020 om 19:30 uur. De zaal gaat open om 19:00 uur en de bruidssuikers staan voor u klaar.
 
Wij wensen u alvast een prettige voorstelling.