DESIGNED BY JOOMLA2YOU
  • Waalzoomruiter 50 jaar! (oktober 2018)

  • Ons allerlaatste Ponykamp (augustus 2019)

  • Downton Abbey vs Flodder!

  • De Waalzoomruiters op Koningsdag in Ochten

  • Toneel 2020: de laatste voorstelling in het oude dorpshuis van IJzendoorn.

  • Waalzoomruiter Fleur van Beek met Ivo tijden Ponykamp 2019

  • Waalzoomruiter Marisca Waasdorp op de Gelderse Kampioenschappen 2018 (Marcha Fotografie).

  • Ponykamp weekend 2020 op de Veluwe.

  • 1968-2018: Waalzoomruiter meer dan 50 jaar ruiterplezier.

Welkom bij de Waalzoomruiters. De landelijke ruitervereniging en ponyclub van meer dan 50 jaar ruiterplezier op het Betuwse platteland. Want in september 2018 vierde de ponyclub van Ochten haar 50-jarig jubileum.  Samen met enkele leden maakte wij een gezellig en succesvol uitje naar de Gelderse Kampioenschappen Eventing. Onze gastvrouw was oud-waalzoomruiter Amber van Lavieren, tevens de kampioen in de M-klasse. 

 

Met meer dan 50 jaar geschiendenis op zak, staan wij nog steeds middenin het dorpsleven (Toneelvoorstelling, Koningsdag). Toch is er veel veranderd. Door de terugloop van het aantal leden zijn wij gestopt met het organiseren van onze clubkampioenschap en ponykamp. Richelle Elzinga is onze laatste clubkampioen (2018). En door de verhuizing naar de Waalbandijk 13a is het niet meer mogelijk om stal- en manage faciliteiten aan te bieden aan onze leden. Maar eens een Waalzoomruiter, altijd een Waalzoomruiter blijft ons motto. Daarom zal het kleine aantal leden zich in blijven zetten met passie en pleizer voor onze vereniging.  

 

In de winterperiode organiseer de Waalzoomruiters 3 tot 4 indoor dressuurwedstrijden. Deze worden gereden op Hippisch Centrum De Lingebrug te Zoelen. Zie de agenda wanneer deze wedstrijden voor het komende seizoen (2021-2022) plaatsvinden. Opgeven kan (voor sluitingsdatum) via ‘Mijn KNHS’. 

 

Elk seizoen brengen onze ruiters een komisch en hilarisch toneelstuk op de planken tijdens onze feestavond. De uitvoering vindt elk jaar plaats in het 1ste of 2de weekend (vrijdag en zaterdag) van maart in het dorpshuis van IJzendoorn. Kaartverkoop start altijd per 1 februari.

 

De Waalzoomruiters zijn ook op social media te vinden. Wij zijn op Facebook actief en hebben een eigen YouTube-kanaal waar filmpjes van onze activiteiten (ponykamp, toneelvoorstellingen) zijn terug vinden. Via ‘De Waalzoomruiter’ in de menubalk kunt u onze Facebook-pagina en ons YouTube-kanaal bezoeken. 

 

Veel kijk- en leesplezier op onze website en alvast bedankt voor uw bezoek.

Klik en shop online

Koop uw online-aankopen via SponcorKliks. Door op het logo te klikken steunt u met uw aankoop de Waalzoomruiters uit Ochten.

Toneelvoorstelling 2022

Wij zijn weer terug op toneel.

Vrijdag 22 april en zaterdag 23 april, aanvang 19.30 uur

Gerrit van Riemsdijkhuis te IJzendoorn. Tot dan!